Білімі: Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті, мамандығы: Биотехнология, біліктілігі: биотехнолог, 2001 ж.
Ғылыми дәрежесі, ғылыми атағы: Техника ғылымдарының магистрі, 2020
Зерттеу саласы: тамақ биотехнологиясы
Негізгі тізім басылымдар:
The study of nutritional value and microbiological characteristics of brine cheese with vegetable additive. March 2023 Potravinarstvo 17:185-199. DOI:10.5219/1851
ҰҒА ашытқы ретінде қолданатын қадірлі құлмақтың химия құрам және биология ерекшелігі. Семей қ. Шәкәрім атындағы университеттің хабаршысы, 2019 жыл, № 2 (86)
Қатерлі ісік ауруларының алдын алу үшін дәрілік өсімдіктерді қолдану. Мемлекеттік университеттің хабаршысы. Шәкәрім Семей қаласы. – 2020. – № 1(89). - 233-238 ББ
B-BIFIDUM B-RKM-0577 штамның биологиялық қасиетін сақтаудың әсері. "Қазақстанның жоғары мектебі", Халықаралық ғылыми-педагогикалық басылым №4. 2018ж.
Сүтқоректілер өнімін өндіруде қадірлі Құлмақты қолданның тиімділігі. Алматы технология университетінің хабаршысы. Алматы қ. 2022 жыл, №4 (85).
Шығыс Қазақстан облысының кәсіпшілігін "Құрт" ұлттық өнімдерінің тағымды қауіпсіздігін зерттеу. Алматы технология университетінің хабаршысы. Алматы қ. 2022 жыл, №4 (85).
Азық-түлік өндірісінде кәдімгі Құлмақты пайдалану. SCIENCE WITHOUT BORDERS – 2021, Great Britain Magsh 30 - сәуір 7, 2021.
Ірімшік өндірісінде хоп сығындысын қолдану мүмкіндігін зерттеу. Шәкәрім университетінің хабаршысы. Техникалық ғылымдар №4 (12) 2023. Б. 150-157.
Шығыс Қазақстан облысы мен Абай облысының кәсіпшілігін "құрт" ұлттық өнімдерінің тағдырлық құндылығын зерттеу. - Шәкәрім университетінің хабаршысы. Техникалық ғылымдар №4 (12) 2023. Б. 59-65.
Патент №7819. Хоп сығындысын алу тәсілі, ҚР пайдалы моделіне Патент. 17.02.2023.
Патент №8194. Сусын алкогольсіз. 23.06.2023.
Оқытылатын негізгі пәндердің тізімі: Биотехнология негіздері, Тағамдық биотехнология, биологиялық белсенді қоспалар.