Alikhan Bokeikhan University
+7 (7222) 42-32-24

Білімі: Семей ет және сүт өнеркәсібі технологиялық институты, "сүт және сүт өнімдері технологиясы" мамандығы, біліктілігі: инженер-технолог, 1989 ж.

Ғылыми дәрежесі, ғылыми атағы: 05.18.04 (2009 ж.) мамандығы бойынша техника ғылымдарының докторы

Зерттеу саласы-тамақ биотехнологиясы.

Негізгі басылымдардың тізімі:

Developing the process parameters of milk pasteurization for reducing the concentration of toxic elements and radionuclides. ARPN Journal of Engineering and Applied Sciences, VOL. 14, NO. 13, JULY 2019, http://www.arpnjournals.org/jeas/research_papers/rp_2019/jeas_0719_7826.pdf

Developing HACCP plan for a fermented milk drink with encapsulated biologically active supplements. Foundation for Enviromental Protection and Research, Source: EurAsian Journal of Biosciences . Jan-Jul2020, Vol. 14 Issue 1, p889-895. 7p.

https://web.p.ebscohost.com/abstract?direct=true&profile=ehost&scope=site&authtype=crawler&jrnl=13079867&AN=146289410&h=R82MEClxHkjAiX82IIni8aLfaY0%2bxdthjMoQjHHchc3zRSjGMWlWjAhb8ZHroyTjFytcfP73jAe9G%2fKNFKAizQ%3d%3d&crl=c&resultNs=AdminWebAuth&resultLocal=ErrCrlNotAuth&crlhashurl=login.aspx%3fdirect%3dtrue%26profile%3dehost%26scope%3dsite%26authtype%3dcrawler%26jrnl%3d13079867%26AN%3d146289410

Heavy Metals Analysis, Gcms-Qp Quantification Of Flavonoids, Amino Acids And Saponins, Analysis Of Tannins And Organoleptic Properties Of Powder And Tincture Of Echinacea Purpurea (L.) And RhapÓNticum CarthamoÍDes.  Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2021, ғылым саласы: Food Sciences Б. 330-339 DOI: https://doi.org/10.5219/1476

Study on the detection of antibiotics in food based on enzyme-free labelless aptamer sensor. Food Science and Technology (Brazil), 2022, Food Sci. Technol, Campinas, 42, e70421, 2022 p.2443-2447,  DOI:10.1590/fst.70421

Studying the concentration of xenobiotics in milk and developing the biosensor method for their rapid determination. Heliyon 2023 Aug 9;9(8):e19026. DOI: 10.1016/j.heliyon.2023.e19026

The transfer of 137Cs and heavy metals to tissues within the organs of snails. Scientific Reports, volume 13, Article number: 15690 (2023), September 2023, DOI:10.1038/s41598-023-42580-6

Advancements in nano bio sensors for food quality and safety assurance – a review. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences vol. 17, 2023, p. 728-747 https://doi.org/10.5219/1903

Спорттық тамақтану үшін сүт өнімдерін өндіруде жидек өсімдіктерін қолданудың өзектілігі. Агроөнеркәсіптік кешеннің өзекті мәселелері Новосибирск ГАУ оқытушыларының, аспиранттарының, магистранттарының және студенттерінің ғылыми-практикалық конференциясының еңбектер жинағы. 8 Шығарылым Новосибирск, 2023. 393-397 ББ

Функционалдық мақсатта қолданылатынынсүткіш өнімдері жалпы технологиясы. Оқу құралы. ISBN 978-601-273-224-5, "Jardem" баспасы, Семей қ., қарттар, 2020 ж.

Encapsulation of biologically active additives and their use in food production.  Monograph, Semey, Intellekt, 2022.

Еуразиялық патент №035273, 22.05.2020. Дәрілік өсімдіктерді қолдана отырып, иммуномодуляциялық әсер ететін ашытылған сүтті сусын алу тәсілі. 

Оқытылатын негізгі пәндердің тізбесі: биотехнологиялық өндірісте микроорганизмдерді өсіру негіздері, Сүт және пробиотикалық өнімдердің биотехнологиясы, емдік, арнайы және профилактикалық мақсаттағы тамақ өнімдерінің биотехнологиясы.